Hi-Vis beklædning - Arbejdsbeklædning - Personligt udstyr

Hi-Vis beklædning

loading...

Stort udvalg af sikkerhedsgodkendt arbejdstøj

Arbejder du  hvor der er trafik, er der krav til dit arbejdstøj.

Reflekstøj er et personligt værnemiddel, som sikrer at du bliver set af bilister og andre køretøjer. Tøjet er lavet af et stærkt farvet materiale i fluorescerende gul, orange eller rød, samt af et materiale, som reflekterer lys fra fx billygter.

Se det store udvalg på siden her - og kontakt os hvis der er noget du ikke kan finde.

Arbejdstøj med reflekser - hvad er det og hvorfor skal du bruge det

EN20471-godkendelsen er en certificering, der beviser at en beklædningsgenstand opfylder de strenge krav til synlighed og sikkerhed, der er fastsat af den europæiske standard EN20471. Godkendelsen indebærer, at beklædningsgenstanden er designet til at gøre bæreren synlig i alle lysforhold og dermed minimere risikoen for ulykker, især i farlige arbejdsmiljøer.

For at opnå EN20471-godkendelsen skal beklædningsgenstanden gennemgå omfattende tests og vurderinger af dens synlighedsegenskaber, herunder reflekterende materialer, farver og design. Godkendelsen omfatter også krav til etikettering og brugervejledning for at sikre korrekt brug og vedligeholdelse af den certificerede beklædningsgenstand.

EN20471-godkendelsen er et vigtigt kvalitetsstempel for virksomheder, der ønsker at beskytte deres medarbejdere mod potentielle risici i arbejdsmiljøet. Ved at vælge beklædningsgenstande med denne certificering kan virksomheder være sikre på, at de opfylder de nødvendige standarder for sikkerhed og synlighed, samtidig med at de opretholder et professionelt og effektivt arbejdsmiljø.

Der findes en del arbejdstøj med reflekser, men det er ikke alt arbejdstøj med reflekser, der er godkendt.

Hvad er EN20471 og hvad betyder de forskellige sikkerhedsklasser

Under EN20471 standarden beskriver klasserne forskellige niveauer af synlighed og beskyttelse, som påkrævet for arbejdstøj og personlige værnemidler.

Fælles krav til de tre klasser af reflekstøj er:

  • At tøjet er synligt både om dagen og om natten.
  • At tøjet er synligt fra alle sider.
  • At reflekserne er placeret på tøjet på en sådan måde, at de fremhæver personens omrids, så føreren af et køretøj umiddelbart registrerer, at der står et menneske og ikke fx et vejskilt.

Kilde: Arbejdstilsynet

Klasse 1: Denne klasse angiver det laveste niveau af synlighed og er typisk egnet til arbejde i lavere risikoområder, hvor der er behov for at blive set på op til 100 meters afstand. Arbejdsbeklædning i klasse 1 har mindst 0,14 kvadratmeter reflekterende materiale og kan omfatte veste, trøjer eller bukser.

Klasse 2: Denne klasse angiver en højere grad af synlighed og er egnet til arbejde i områder med medium risiko, hvor det er nødvendigt at blive set på op til 300 meters afstand. Arbejdsbeklædning i klasse 2 har mindst 0,5 kvadratmeter reflekterende materiale og kan omfatte jakker, overalls eller t-shirts.

Klasse 3: Denne klasse angiver det højeste niveau af synlighed og er egnet til arbejde i højrisko områder, hvor der er behov for at blive set på over 300 meters afstand. Arbejdsbeklædning i klasse 3 har mindst 0,8 kvadratmeter reflekterende materiale og kan omfatte heldragter, regntøj eller overtøj.

Klasse 3-reflekstøj skal dække overkroppen og desuden have ærmer og/eller lange bukser med refleksbånd. Det er derfor shorts ikke er godkendt efter klasse3.

Generelt set gælder det, at jo højere klasse arbejdstøjet har, desto bedre synlighed og beskyttelse tilbydes til brugeren. Det er vigtigt at vælge den rigtige klasse, der passer til arbejdssituationen og risikoen for at være synlig for andre i arbejdsmiljøet.

Ikke alle tøjdele lever op til Klasse 3, fx kan der ikke være nopk refllekser pr m2 på shorts, men sammen med en jakke eller en vest eller noget andet, kan det samlet godt leve op til den strengeste klasse. Du skal så blot bære det altsammen hele tiden for at være godkendt til arbejdet i den klasse.

Det er arbejdsgivers ansvar at du får det korrekte arbejdstøj

Arbejdsgiveren har en pligt til at stille korrekt reflekstøj til rådighed for dig, der udfører arbejde i trafikken, som fx vejarbejde, redningsarbejde, tilsynsarbejde, aflæsning af gods og afhentning af dagrenovation. Reflekstøjet skal være i overensstemmelse med gældende lovgivning og sikkerhedsstandarder for at sikre optimal synlighed og beskyttelse mod påkørsel.

Nogle gange kræver det god vejledning at finde det rette arbejdstøj, som både lever op til alle sikkerheds- og lovkrav og som samtidig er rart at have på. Spørg hos FNE Arbejdstøj for at være sikker på at I vælger korrekt.

Find den rette medarbejder hos FNE

Tjek også de mange andre muligheder for underdele, der kan gemme sig i andre kategorier:

Benklæder og tilbehør - arbejdsbukser i alle former inkl. shorts

Overalls - for dig der foretrækker denne type

Kedeldragter - mange forskellige typer

Vinterkedeldragter - varme kedeldragter til vinter